Simbol grafic SI. Banner SI.
Clubul Soroptimist Internațional Braşov, România
Prima pagină
Soroptimist Internaţional
Despre noi
Proiecte
Evenimente
Contacte
Cluburile uniunii
Clubul SI Braşov
Clubul SI Bucureşti
Clubul SI Cluj-Napoca
Clubul SI Craiova
Clubul SI Slatina
Clubul SI Târgovişte
Clubul SI Timişoara
Clubul nostru a fost înfiinţat la data de 5 noiembrie 1995.
Naşa clubului: Stefan Smaranda de la Clubul SI Verona -Italia
Număr membre: 18
Legături de prietenie cu cluburile SI:
- Haute Provence, Franţa
- Musashino-City, Tokyo, Japonia
- Norwalk, California, SUA
- Bingley-Yorkshire, Marea Britanie
- Ulm-Donaustadt, Germania
- Ramat Gan, Israel
- Birkerod, Danemarca
Conducerea clubului în mandatul 2019-2021:
Preşedintă: Covaci Ana anacovaci1943@gmail.com
Secretară: Felicia Mihaela Savu feliciasavu@yahoo.com
Adrese unde ne găsiți:
Facebook:
Soroptimist-International Brasov
e-mail: Club.Soroptimist.Brasov@gmail.com
Adresa de e-mail a revistei Uniunii SI din VIS SOROPTIMIST
Redactor: Raluca Bacanu
soroptimist_dream@yahoo.comProiecte raportate cu PFR

Citeşte mai mult despre proiectele noastre...


“Music - one language for ALL nations”
“Muzica - o limbă pentru toate națiunile”,

proiect realizat la propunerea clubului SI Ruse din Bulgaria, prin care s-a dorit să sprijinim tineri muzicieni pentru participarea în concerte şi master class;

Ruse

Citeşte mai mult...

Proiectul “Pâinea noastră cea de toate zilele”
BREAD IS THE STAFF OF LIFE (Our daily bread),

proiect organizat la inițiativa şi în parteneriat cu clubul SI Ulm Donaustadt Germania (club înfrațit din anul 2005), în cadrul proiectului european “Tastes of Danube: Bread, Wine, Herbs”, inițiat de“Danube - Networkers”.

Proiectul a avut inițial 2 părți,

prima parte la Braşov (noiembrie 2015 - iunie 2016 ) şi a

doua parte la Ulm Donaustadt Germania (iulie 2016);

partener internațional 1: Clubul SI Ruse - Bulgaria; ulterior s-a contiunat cu partea a III-a - dec.2016.

Painea noastra

Citeşte mai mult...

Continuarea proiectului
“Orice vis poate deveni realitate”

în luna iunie 2016, cu prilejul zilei de 1 iunie, s-a desfăşurat partea a treia iar în decembrie, înainte de sărbătoarea Crăciunului, partea a patra a proiectului “Orice vis poate deveni realitate”, care a constat în workshop-uri realizate cu copiii, în special fetițe, în parteneriat cu 2 firme: IMPRIM SRL Braşov şi HAPPY DINO SRL Râsnov.

La aceste ateliere copiii au pictat, cu tempera, guaşe şi acrilic, diverse desene pe diverse forme din ipsos de modelaj, imagini gândite de ei pentru evenimentele respective;

partea a întâia s-a desfaşurat în martie, cu prilejul zilei de 8 martie

iar partea a doua în aprilie, înainte de sărbătoarea de Sf.Paşti.


Orice vis


Proiectul a fost raportat cu PFR: SI/E ID 0830

Citeste mai mult...

- “Arte japoneze pentru copii şi tineri”.

în luna septembrie s-a desfăşurat proiectul “Arte japoneze pentru copii si tineri”, în parteneriat cu Asociatia Musashino Japonia din Braşov şi cu 80% fonduri accesate într-un program al Consiliului Județean Braşov, având ca tema: promovarea culturii ca mijloc de incluziune socială a copiilor şi tinerilor defavorizați şi a celor cu nevoi speciale prin concerte şi ateliere, conform programului.

Arta japoneza
Citeşte mai mult...


“ Căldură pentru copii”

In luna decembrie 2016, am continuat proiectul multianual, început în decembrie 2015, intitulat “ Căldură pentru copii” care constă în donații şi activități cu copiii de la “CASA MEA” din Prejmer, jud.Braşov.

In fiecare an, în preajma sărbătorilor de Sf.Paşti şi Crăciun, organizăm un eveniment la care copiii cântă şi recită iar noi le oferim îmbrăcăminte/încălțăminte şi dulciuri;
proiectul a fost raportat la prima activitate, în decembrie 2015, prin PFR : SI/E ID 07205.

Citeşte mai mult...

Caldura pt copii

Citeşte mai mult...

” O MASA CALDA PENTRU FIECARE”

Tot în luna decembrie 2016 am continuat proiectul nostru multianual, ”O MASA CALDA PENTRU FIECARE”, ca parteneri ai Unității Militare” Vânătorii de munte” din Braşov, proiect în care alături de alti parteneri contribuim, în fiecare an, începând cu 2014, cu pachete de alimente şi dulciuri care sunt donate persoanelor nevoiase participante la o masă caldă organizată în centru orasului Braşov în fiecare decembrie.
Proiectul a fost raportat cu PFR după prima ediție , SI/E ID 07205.

Masa Calda

Ne-au sprijinit Theracardia SRL Braşov şi Crucea Roşie Braşov.

Citeşte mai mult...

Proiectul federației, intitulat “ My Book Buddy”

în luna aprilie 2017, am demarat , alături de alte cluburi din cadrul uniunii SI din România, proiectul federației, intitulat “ My Book Buddy”, la Scoala gimnazială din Budila, jud.Braşov, având ca partener Biblioteca Județeană din Braşov.

Activitățile constau în : donație de carți, rafturi şi dulapuri pentru amenajarea unei biblioteci în şcoală; sortarea cărților pe categorii de catre o biliotecara de la Biblioteca Județeana Braşov şi aranjarea lor in rafturi cu întocmirea evidenței necesare. Ne-a sprijinit şi Dl Director al Bibliotecii Județene Braşov

My Book Buddy

Citeşte mai mult...Proiect “ Mame adolescente ” continuare în anul soroptimist 1 octombrie 2018 – 30 septembrie 2019; perioada de desfaşurare a proiectului: septembrie 2017 – iunie 2020, incluzand 2 ani de bursa , domeniu : EDUCATIE .

1.In luna octombrie ( 3 -5 ) 2018, un grup de 3 soroptimiste ( Ana, Aurelia şi Rodica cu sotul) de la clubul SI Braşov au participat la a 60-a aniversare a clubului BIRKEROD din Danemarca cu care suntem infratite şi din care face parte şi Anne Grette Cobley – responsabila cu acest proiect din partea unuinii daneze ( proiect al uniunii SI din Romania cu sprijinul financiar al uniunii SI din Danemarca)

mame adolescente

Rodica Maciuca - Explicatii la prezentarea PP a proiectului “ Mame adolescente ”


2. In luna martie 2019 am definitivat propunerea clubului nostru pentru o bursa in cadrul acestui proiect; am propus-o pe Blanaru Ana Maria Lorelei Zamfira, de 17 ani, domiciliata în Sacele, jud Braşov, copil/fetita nascut/a în 04.09.2018, locuieste impreuna cu mama, tatal şi un frate sunt plecati în Italia, despre tatal copilului din Italia nu se mai stie nimic ( a adus-o tatal acasa insarcinata, în toamna anului 2018 înainte de a naste) Tinem legatura cu o doamna – manager de caz- de la DGASPPC Protectia Copilului Braşov.


mame adolescente

In vizita la LORELAI – mama adolescenta propusa pentru bursa, 22 aprilie 2019

3. Vom continua acest proiect şi la alte scoli, prin Inspectoratul judetean scolar caruia ii vom transmite prezentarea power point spre a fi dezbatuta prin psihologii scolilor şi inspectoratului judetean scolar. Am discutat deja cu inspectorul care se ocupa de proiect.

Am mai facut o vizita acasa la LORELAI- mama adolescenta, impreuna cu dna manager de caz de la DGASPPC Protectia Copilului Braşov, în data de 1 iulie 2019, am anuntat-o ca s-a aprobat bursa de 175 euro /lunar daca va continua studiile. Ne- a confirmat din nou ca absolvit clasa a VII-a şi ca va continua, urmand sa se înscrie la liceu. .


mame adolescente

Cu micuta Briana care creste si se dezvolta bine.


Citeşte mai mult...


Proiectul “ ORANGE WORLD ”, perioada de pregatire 1 – 28 noiembrie 2018, domeniu: educatie “Căldură pentru copii”

In seara zilei de 28.11 2018 S.I.Club Braşov Romania s-a alaturat campaniei “Lumea în portocaliu: “ Asculta-ma şi pe mine “ : Ziua Internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor; am organizat o dezbatere la care am invitat Tandem Debate Club din Braşov. Membrii clubului (elevi de liceu din Braşov şi Sf Gheorghe – judetul Covasna ) s-au impartit în doua echipe, simuland partea guvernului respectiv opozitia. Au dezbatut propunerea guvernului ca medicii sa raporteze politiei cazurile de violenta asupra femeilor care se prezinta la spital.


mame adolescente

Poza de grup la finalul evenimentului..


Citeşte mai mult...

”O MASA CALDA PENTRU FIECARE”– editia a XIX-a , organizata de asociatia comunitara TRANSILVANIA EXPRES, Brigada 2 Vanatori de Munte, Societatea Nationala de CRUCEA ROSIE filiala Braşov iar clubul SI Braşov a fost , pentru a treia oara, partener; perioda de desfasurare : 1 DEC 2018 – 13 DEC 2018; domeniu : social

Proiectul s-a desfasurat în Centru CIVIC al Braşovului, în zilele de 12, 13 decembrie 2018, cand s-a oferit o masa calda celor în nevoie şi s-au oferit pachete cu dulciuri si alimente . Clubul nostru a oferit 20 pachete cu dulciuri si alimente. Pentru celelalte doua editii anterioare prima în dec 2013 şi a doua în dec 2016 am scris doua PFR-uri , ultimul şi/E ID 07205. Presa locala a avut articole la ziare dar, spre deosebire de alti ani, sau mentionat doar organiatorii pentru ca cei mai multi dintre parteneri au dorit sa ramana anonimi.
Masa calda


Citeşte mai mult...


Strangere de fonduri

In data de 14 decembrie 2018 , doua membre ale clubului SI Braşov ( Felicia cu fiica ei şi Mihaela) au organizat un STAND cu vanzare la Centrul Militar din Braşov unde a avut loc un concert cu colinde de Craciun. S-au vandut 20 de cizmulite confectionate din materiale textile şi 20 de pachete cu TURTA DULCE pe care clubul le-a primit ca sponsorizare. Banii adunati se vor folosi la proiectele clubului. S-au facut poze şi totodata, cu acest prilej s-a facut cunoscut clubul SI Braşov in randul participantilor la eveniment.


Masa calda


Citeşte mai mult...
Participarea la UMBRELLA UNIONS WEBINAR -
24 .02.2019 - grup 4 soroptimiste Braşov


Masa calda

Citeşte mai mult...
GET TOGHETHER – partea a doua a proiectului initiat în 2018.

In luna martie 2018 , la propunerea clubului SI Targoviste, am realizat un proiect comun: “ GET TOGETHER – MEETING IN Braşov “, care a constat într-o intalnire la Braşov a 14 membre soroptimiste din Targoviste cu membrele soroptimiste din Braşov. S-au prezentat activitatile celor doua cluburi, au fost discutii interactive cu privire la extensie, am savurat „gustari facute de noi”, s-a vizitat orasul iar seara s-a organizat „O CINA ALTFEL” la TEKO în Braşov unde am socializat şi ne-am bucurat sa fim impreuna. Tot la propunerea clubului SI Targoviste, Romanian Group în region 2 Denmark a sponsorizat acest proiect, avand în vedere o promisiune mai veche pentru proiecte de întalnire a cluburilor din Romania.

Masa calda

Impreuna, pregatite sa plantam un “cires soroptimist“


Citeşte mai mult...
Continuarea parteneriatului cu “ Danube Networkers for Europe“

Cu aceasta organizatie din ULM Donaustadt si cu clubul SI din ULM Donaustadt ( club infratit) am avut mai multe proiecte, ultimul intitulat “ OUR DAILY BREAD – Symbol of traditions, solidarity and friendship “ finalizat în iulie 2018 la Ulm Donaustadt cu prilejul evenimentului “ FESTIVALUL DUNARII “ şi pentru care am inregistrat PFR –ul ID SI/E 14 714; acest proiect l-am subscris şi la “ Best Practice Awards “ în februarie 2019.Masa calda

Aspecte din timpul conferintei

A doua conferinta a SI DANUBE va avea loc in Romania, la Braşov, în luna aprilie 2020, pentru care vom transmite detalii si invitatia de a participa, la toate cluburile din Romania, la acest eveniment international.


Citeşte mai mult...
Participare la workshopul “ MEDIEREA INTRE CETATENI SI INSTITUTIILE PUBLICE “, organizat de Institutul de Politici Publice Bucuresti, în urma unui studiu sociologic, realizat cu fonduri europene, la Sibiu in data de 22 martie 2019.

Am aflat de acest workshop inca din toamna anului 2018 şi ne-am inscris pentru participare cu doua membre. Au participat Felicia şi Lacramioara, costurile de cazare şi transport au fost suportate din fonduri europene. Domeniu: educatie , şi ne va ajuta la abordarea cetatenilor în cadrul proioectelor actuale şi viitoare ale clubului. Agenda a fost una foarte interesanta, vezi mai jos.

Masa calda

Citeşte mai mult...
Participare la Campania USIR : “ dreptul la vot - alegeri europene mai 2019 “

-Postari pe pagina facebook a clubului şi ale membrelor clubului SI Braşov
-Postari de postere in mai multe zone ale orasului Braşov:
------- la Centrul Musashino ( la intrare şi la avizier) unde vin multe studente şi studenti pentru diferite cursuri : limba japoneza, ikebana, kimono, etc
-------la Centrul de moda MODAROM, situat in zona centrala si istorica a orasului
-------la intrarea in blocuri de locuinte-in special în zona pietei agroalimentare”Dacia”
-Discutii la intalnirea guvernatoarelor la Zagreb . în grupul de lucru în care a participat Rodica Maciuca – guvernatoare a uniunii SI din Romania
-Postari pe facebook poza cu votul la Zagreb a guvernatoarei din clubul SI Braşov


Masa calda

Citeşte mai mult...
Participare la a 20-a aniversare a clubului SI NEVA din Sankt Petersburg, iunie 2019

- In perioada 13-19 iunie 2019, 3 membre soroptimiste din clubul Braşov:Aurelia, Tina şi Rodica cu sotul, au participat la cea de a 20-a aniversare a clubului SI NEVA din Sankt Petersburg, Rusia. Ne-am cunoscut cu acest club la Seminarul SIE de la LEUVEN - Belgia din 2015 şi am tinut legatura astfel încat am primit invitatia de a participa la aceasta aniversare. Am pregatit o scrisoare de felicitare, în limba rusa pe care a citit-o Rodica si în limba engleza pe care a citit-o Tina, în cadrul festiv de la gala dinner. Ne-am bucurat sa fim impreuna la acest eveniment, sa facem schimb de bune practici şi sa ne bucuram impreuna.

Masa calda

Citeşte mai mult...
Vizita la Braşov a membrei soroptimiste de la Clubul SI FALKENBERG Suedia.

In perioada 29 – 30 iunie 2019, am primit vizita la Braşov a unei membre soroptimiste – Dana Varga - de la clubul SI Falkenberg Suedia , club pe care, la propunere presedintei uniunii din Suedia – Mihaela Aquelius, l-am vizitat in octombrie 2018 dupa participarea la a 60-a aniversare a clubului şi Birkerod – Danemarca, club cu care ulterior ne-am infratit.
Am avut o întalnire cu mai multe membre ale clubului din Braşov, am facut schimb de bune practici, am discutat despre eventuale proiecte comune si ne-am bucurat sa fim impreuna

Masa calda

Citeşte mai mult...
Participare VERNISAJ EXPO: INTALNIRI –
pictura la Muzeul de Arta Cluj –Napoca.

Doua membre soroptimiste de la Braşov, Ana şi Rodica cu sotul, au participat, in data de 17 iulie 2019, la vernisajul expozitiei : „ INTALNIRI – pictura” Iosef Wechsler – Israel si Marius Mosutan - Romania.
Astfel, impreuna cu membre soroptimiste din Cluj Napoca au fost alaturi de soroptimista Shoshi Frenkel din Israel . A fost o intalnire si o seara minunata.

Masa calda

Citeşte mai mult...

A GLOBAL VOICE FOR WOMEN
O VOCE PUTERNICA PENTRU FEMEI