Simbol grafic SI. Banner SI.
Clubul Soroptimist Internațional Timisoara, România
Prima pagină
Soroptimist Internaţional
Despre noi
Proiecte
Evenimente
Contacte
Cluburile uniunii
Clubul SI Braşov
Clubul SI Bucureşti
Clubul SI Cluj-Napoca
Clubul SI Craiova
Clubul SI Slatina
Clubul SI Târgovişte
Clubul SI Timişoara
Clubul nostru a fost înfiinţat la data de 13 în 1996.
Naşele clubului: Vasso Stavrianoupoulu, Atena Grecia
Număr membre: 15
Adresa e-mail: soroptimistimisoara@gmail.com
Legături de prietenie cu cluburile SI:
- Club SI Aarhus, Danemarca-1998
- Club SI Rovigo, Italia-2002
- Club SI Zwolle, Olanda-2010
- Club SI Hassleholm, Suedia-2013
- Club SI Tunis Fondateur, Tunisia-2016
- Club SI Aalen, Germania-2017
- Club SI Worcester and District-2017
Conducerea clubului în mandatul 2018-2020:
Preşedintă:Jeanne-Marie Cretescu, jcretescu@yahoo.com
Secretară:Daniela Andrica, daniela_hentschel2000@yahoo.com
Ne găsiţi pe Facebook: Club Soroptimist International Timisoara
poza


Principalele Proiecte
ale Clubului Soroptimist Internațional Timişoara

Citeste mai mult despre proiectele noastre...

- Campania împotriva violenței şi traficului de ființe umane în şcoli “ Violență, trafic de ființe umane - STOP!”

- Proiectul “Educatia copiilor - victime ale traficului de fiinte umane” - realizat in colaborare cu Asociatia Generatie Tanara si cu sprijinul Uniunii SI Danemarca.

Grupurile tinta ale proiectului au fost copii netransportabili, si copii provenind din familii defavorizate, cu o situație materiala slaba si unii cu probleme mari de sanatate.

- Proiectul “Educatia tinerilor-victime ale traficului de fiinte umane” - realizat in colaborare cu Asociatia Generatie Tanara si cu sprijin financiar de la Clubul Hässleholm, Suedia

- Proiectul “COCONS” - Pentru prima data in Timisoara!

cu sprijinul prietenelor soroptimiste de la Clubul SI Val D'Arve Cluses, Clubul Soroptimist International Timişoara a donat 14 cocons pentru îngrijirea nou născuților prematuri de la Clinica de obstetrică ginecologie Bega.

- Proiectul “Step-Mici intreprinzatori” - realizat in colaborare cu Liceul Teoretic Iris Timisoara cu sprijin Grupului Danezo-Roman - Regiunea 2 Danemarca.

- Proiectul “Vine Craciunul si pentru voi, copii” - realizat impreuna cu Sc. cu cls. I-VIII nr. 30 Timisoara si a ajutat 40 de copii cu situatie dificila si a fost sponsorizat de SC Elster Timisoara.

- Proiectul “O sansa pentru viitorul ei” - sustine o victima a traficului de fiinte umane inregistrata la Asociatia Generatie Tanara pentru a-si continua educatia.Proiectul este sponsorizat de Clubul infratit cu noi Zwolle,Olanda.

- Proiectul “Paştele pentru toti copiii” martie-apr.2012, in colaborare cu Sc. cu cls. I-VIII nr. 30 Timisoara si sponsorizat de Grupul Danezo-Roman, Regiunea 2 Danemarca, ajuta 40 copii cu situatie materiala slaba sau cu probleme mari de sanatate.

Citeste mai mult despre proiectele noastre...Aniversarea a 75 de ani de la infiintarea
Clubului Soroptimist International Aarhus, Danemarca - 8 dec. 2012


Intalnirea Guvernatoarelor 2012 Prietenele noastre de la Clubul SI Aarhus din Danemarca si-au sarbatorit Aniversarea de 75 ani in 8 decembrie 2012. Au fost alaturi de ele Mihaela Noditi din partea Uniunii SI Romania, Raluca Voda, Agneta Balazs din partea Clubului SI Timisoara si doua noi membre a clubului din Bucuresti. La sedinta festiva Mihaela Nodiți a prezentat Uniunea SI din Romania precum si realizarile uniunii noastre. Ne-am simtit minunat alaturi de surorile soroptimiste venite de pretutindeni, am legat noi prietenii si ne-am intors cu amintiri de neuitat.Aniversarea a 25 de ani de la inființarea
Clubului Soroptimist Internațional Hässleholm, Suedia - 1 oct. 2015

Aniversare Suedia 2015
Prietenele noastre de la Clubul SI Hässleholm şi-au sărbătorit Aniversarea a 25 de ani de la inființare. Am fost alături de ele prin Agneta Balazs, Lăcrămiara Naltabar si Florina Bută. Ne-am simțit minunat, ne-am intors cu amintiri frumoase.Sedința de alegere a noii conduceri a clubului nostru

In octombrie 2014 a avut loc şedința de alegere a noii conduceri - am ales noua preşedinte în persoana Dnei Agneta Lucia Balazs. Dna Lucia Anucuța, preşedinta clubului între anii 2012-2014 după felicitări, a predat însemnele clubului.

Targ de Craciun - Step


“Niciodată nu ți se dă o dorință fără să ți se dea deasemenea şi puterea să o transformi în realitate. Va trebui totuşi să munceşti pentru asta”
( Richard Bach )

Vis Soroptimist

Dragele mele,

Mi-am permis să încep această scrisoare către voi folosind acest citat.

De ce ? Pentru că totul a început de la o dorință : aceea de a face parte dintr-o echipă care să gândească la fel, să acționeze la fel, să vadă unde este nevoie de ajutor şi să-l ofere fără ca acesta să fi fost solicitat, să dea o mână de ajutor atunci când este nevoie , să aibă capacitatea să ințeleagă importanța gestului făcut.

Si pentru că mi-am dorit cu adevărat toate acestea, mi s-a oferit şansa de a vă cunoaşte pe voi DOAMNELOR ! Nu-mi mai rămâne decât să muncesc alături de voi pentru a-mi îndeplini dorinta.

Un moment foarte important pentru mine, în primul an ca şi membră activă a CLUBULUI SI TIMISOARA, a fost evenimentul organizat pentru ANIVERSAREA a 15 ANI de la înființare.

A fost prima aniversare la care participam în mod direct şi pentru mine existau multe necunoscute. O mulțime de întrebări mi-au venit în minte la început : oare vom avea timp să ne ocupăm de organizare, ținând cont de faptul că fiecare dintre noi are şi alte angajamente ? Oare cum ne vom descurca din punct de vedere financiar ? Oare chiar vor participa la eveniment atâtea persoane cât am estimat noi ? Oare... Oare...

Apoi mi-am dat seama că suntem o echipă care a reuşit să-şi atinga obiectivele stabilite şi că alături de noi sunt mulți, mulți prieteni. Ne-am împărțit sarcinile, ne-am sfătuit, ne-am susținut reciproc şi am reuşit !

Pentru mine cele trei zile au fost încărcate de emoție şi bucurie. Impresiile Dianei Pop, membra clubului SI Timişoara, continuare (pdf)...

A GLOBAL VOICE FOR WOMEN
O VOCE PUTERNICA PENTRU FEMEI