Simbol grafic SI. Banner SI.
Soroptimist Internaţional
Prima pagină
Soroptimist Internaţional
Despre noi
Proiecte
Evenimente
Contacte
Cluburile uniunii
Clubul SI Arad
Clubul SI Braşov
Clubul SI Bucureşti
Clubul SI Cluj-Napoca
Clubul SI Craiova
Clubul SI Slatina
Clubul SI Târgovişte
Clubul SI Timişoara
Suntem o organizație nonguvernamentală pentru femeile care activează în diferite domenii profesionale, disponibile să lupte pentru drepturile omului, egalitate, dezvoltare şi mai ales pentru PACE, prin buna ințelegere internațională şi prietenie. Soroptimismul Internațional acționează în slujba comunităților locale, naționale şi internaționale şi participă activ în luarea unor decizii la diferite nivele ale societății.
MOTTO-ul SOROPTIMIST INTERNATIONAL

A GLOBAL VOICE FOR WOMEN

O VOCE PUTERNICA PENTRU FEMEI

Soroptimismul Internațional (SI) are aproximativ 90.000 membre în 3.000 cluburi în 125 de țari şi este o organizație mondială pentru femei, care prin proiecte sprijină drepturile femeii şi statutul femeii.
Ca organizație non-guvernamentală (ONG), cu statut consultativ la Națiunile Unite (ONU), membrele soroptimiste au acces direct şi reprezintă o “voce” la Centrele ONU din New York, Geneva, Viena şi Paris.
SI a luat ființă în 1921 în California, iar numele de “soroptimism” provine din latina - “soror” si “optima” -, care se traduce prin “cel mai bun pentru femei”.
Primul club din Europa a fost fondat la Paris, în 1924 de dr. Suzane Noel, un chirurg plastician, care în 1930 a fondat totodată şi Federația Europeană (SI/E).
Adrese pe web:
SOROPTIMIST INTERNATIONAL
SOROPTIMIST INTERNATIONAL OF EUROPE
UNIUNEA SOROPTIMIST INTERNATIONAL ROMANIA
A GLOBAL VOICE FOR WOMEN
O VOCE PUTERNICA PENTRU FEMEI