Simbol grafic SI. Banner SI.
Soroptimist internațional
Prima pagină
Soroptimist internațional
Despre noi
Proiecte
Evenimente
Contacte
Cluburile uniunii
Clubul SI Braşov
Clubul SI Bucureşti
Clubul SI Cluj-Napoca
Clubul SI Craiova
Clubul SI Slatina
Clubul SI Târgovişte
Clubul SI Timişoara
Suntem o organizație nonguvernamentală pentru femeile care activează în diferite domenii profesionale, disponibile să lupte pentru drepturile omului, egalitate, dezvoltare şi mai ales pentru PACE, prin buna ințelegere internațională şi prietenie. Soroptimismul Internațional acționează în slujba comunităților locale, naționale şi internaționale şi participă activ în luarea unor decizii la diferite nivele ale societății.
MOTTO-ul SOROPTIMIST INTERNATIONAL

A GLOBAL VOICE FOR WOMEN

O VOCE PUTERNICA PENTRU FEMEI

Soroptimismul Internațional (SI) are 4 federatii cuprinzând 72438 femei în 2972 cluburi în 122 de țari şi este o organizație mondială pentru femei, susținătoare puternice și eficiențe a drepturilor femeilor și fetelor.

Prin proiecte sprijină drepturile femeii şi statutul femeii.

Ca organizație non-guvernamentală (ONG), cu statut consultativ la Națiunile Unite (ONU), membrele soroptimiste au acces direct şi reprezintă o “voce” la Centrele ONU din New York, Geneva, Viena şi Paris.

SI a luat ființă în 1921 în California, iar numele de “soroptimism” provine din latina “soror” si “optima”, care se traduce prin “cel mai bun pentru femei”.

Primul club din Europa a fost fondat la Paris, în 1924 de dr. Suzane Noel, un chirurg plastician, care în 1930 a fondat totodată şi Federația Europeană (SI/E).

Soroptimist International of Europe, cea mai mare dintre cele patru federații ale Soroptimist International, este compusă din 33331 de femei din toată Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Caraibe, organizate in 1260 de cluburi si 24 de uniuni reprezentand 62 de tari .Uniunile și cluburile naționale Soroptimist International of Europe inițiază, sprijină, finanțează și implementează bine peste 4.000 de proiecte pentru milioane de euro în fiecare an. Membrele noastre lucrează în comunitățile lor și nu numai pentru a oferi ajutor concret femeilor și fetelor.

Viziune SIE
Femeile și fetele își vor atinge potențialul individual și colectiv, își vor realiza aspirațiile și vor avea o voce egală în crearea unor comunități puternice și pașnice în întreaga lume.
Misiunea SIE
Soroptimistele transformă viața și statutul femeilor și fetelor prin educație, împuternicire și posibilități.
Adrese pe web:
SOROPTIMIST INTERNATIONAL
SOROPTIMIST INTERNATIONAL OF EUROPE
REVISTA - THE LINK
UNIUNEA SOROPTIMIST INTERNATIONAL ROMANIAPrincipiile Soroptimismului:

• Avansarea statutului femeilor

• Standarde etice ridicate

• Drepturile omului pentru toți

• Egalitate, dezvoltare și pace

• Promovarea înțelegerii internaționale, bunăvoinței și păcii

Obiective focus:

• Educaţie

• Împuternicirea femeilor

• Violența împotriva femeilor

• Sănătate și securitate alimentară

• Durabilitate

A GLOBAL VOICE FOR WOMEN
O VOCE PUTERNICA PENTRU FEMEI