Simbol grafic SI. Banner SI.
Evenimente recente
Prima pagină
Soroptimist Internaţional
Despre noi
Proiecte
Evenimente
Contacte
Cluburile uniunii
Clubul SI Arad
Clubul SI Braşov
Clubul SI Bucureşti
Clubul SI Cluj-Napoca
Clubul SI Craiova
Clubul SI Slatina
Clubul SI Târgovişte
Clubul SI Timişoara

Agenda soroptimista

  Agenda soroptimista
 • In 13 mai a. c. a avut loc Adunarea Consiliului Delegatelor cluburilor soroptimiste din România la Târgovişte.
  • Obiectivele asumate pentru anul în curs sunt:
  • Extensia uniunii prin creşterea numarului de membre din fiecare club şi facilitarea înființarii unor cluburi noi.
  • Promovarea proiectelor care reprezinta o voce pentru femei şi tinere fete, cu orientarea preponderenta spre domeniul ştiința, tehnologie, economie,matematica.
  • Creşterea vizibilitații organizației, la nivelul localitaților noastre de reşedința şi la nivel naşional prin îmbunatațirea comunicarii privind activitațile desfaşurate.
  • Realizarea şi purtarea/ distribuirea unor însemne soroptimiste pentru promovarea organizației în rândul potențialelor membre.
  • Imbunatațirea calitații vieții de organizație
 • S-au prezentat proiectele realizate de cluburile din România în perioada octombrie 2016- mai 2017-11-09
 • A fost aleasa preşedinta pentru mandatul 2018- 2020- Laura Chițu, membra a Clubului SI Cluj Napoca. Agenda soroptimista 2017_2018
 • In perioada 12-14 Iulie, Preşedinta Uniunii Soroptimist Internațional din România - Adriana Maria Rotaru ( 2016- 2018) şi cele doua guvernatoar e- Victoria Ciucu şi Florina Buta au participat la Intâlnirea Guvernatoarelor la Florența , Italia.
 • In cadrul întâlnirii a fost votata candidatura Elenei Savu pentru comisia de burse a Federației Europene SI. De asemenea, s-a predat colanul noii preşedinte a FESI- Renate Trottman şi s-a ales viitoarea preşedinta Anna Wszelaczynska ( 2019- 2021).
 • Agenda soroptimista 2017_2018
 • In perioada 12- 14 septembrie Crisitna Botez- vicepreşedinta Uniunii SI România ne-a reprezentat la întâlnirea organizata de Federația Europeana SI la Athena, unde s-au prezentat propunerile de îmbunatațire a documentelor şi structurilor organizației.

Clubul SI Braşov şi-a sarbatorit cea de a 20-a aniversare
in perioada 17-20 septembrie 2015...Clubul SI Slatina şi-a sarbatorit cea de a 20-a aniversare
in perioada 24-27 septembrie 2015... pozaINTALNIREA GUVERNATOARELOR
Berlin - iulie 2013

Guv2013
In perioada 10-11 iulie 2013 s-a desfaşurat la Berlin Intâlnirea Guvernatoarelor SIE. Din partea Uniunii SI România au participat guvernatoarele Tatiana Dinulescu şi Adriana Rotaru, precum şi preşedinta Uniunii Române, Cristina Mehedințu. Printre invitate au fost prezente Rodica Maciuca, membra în Comisia de Burse a Federației Europene SI şi Elena Savu, candidata la funcția de vicepreşedinte SIE pentru perioada 2013-2015.


Cel mai important punct pe ordinea de zi a intâlnirii au constituit-o alegerile pentru diferite funcții SIE pentru perioada 2013-2015, precum şi pentru funcția de President Elect.

Rezultatul votului a fost (enumeram doar cateva din cele mai importante funcții):

Vicepreşedinte SI/E: Tonny Filedt-Kok (Olanda), Ulrike Neubert (Kenia), Elena Savu (România), Francoise Murebwayire (Ruanda)

Director programe SI/E: Christine Peer (Austria)

Director adjunct programe: Emine Erdem (Turcia)

Preşedinta Federație SI/E aleasa pentru perioada 2015 - 2017: Maria Elisabeta de Franciscis (Italia).

Au fost alese şi titularele comisiilor tehnice ale SI/E, printre care Mihaela Nodiți (România), aleasa membra în comisia de extensie.

Guv2013 Pe ordinea de zi au mai figurat: decizia de a respinge statutul de caritate considerat nerecomandabil, votul privind participarea consultantelor la Intâlnirea Board-ului SI in August 2013, dizolvarea unor Cluburi Single (Nyiregyhaza - Ungaria, Tyachiv - Ucraina, Dalaba- Guinea şi Kara Lila- Togo), precum şi amendamente la Regulamentele SI/E, aprobarea rapoartelor de activitate prezentate de membrele din Board-ul Federației, preşedintele de Comisii şi reprezentantele SIE la Națiunile Unite, OSCE, EWL.

Comisia de burse, din care a facut parte pâna în prezent Rodica Maciuca, a acceptat nominalizarea Uniunii Române, respectiv Neamțu Andreea Madalina, care a obținut o bursa de şcolarizare în valoare de 7000 euro.


Intâlnirea Guvernatoarelor a fost urmata de Congresul SI/E, care a durat trei zile, având tema: “Viziuni de rai - soroptimistele acționeaza pentru apa şi hrana”.

In cadrul Congresului s-au acordat, diplomele de Best Practice, una din diplome fiind obținuta de Clubul SI din Cluj, România, pentru proiectul:“ Opțiunea noastra:fara violența”.


Urmatoarea întâlnire Anuala a Guvernatoarelor va avea loc la Copenhaga, Danemarca, pe 12-13 iulie 2014.


Aniversarea a 75 de ani de la infiintarea
Clubului Soroptimist International Aarhus, Danemarca - 8 dec. 2012


Intalnirea Guvernatoarelor 2012 Prietenele noastre de la Clubul SI Aarhus din Danemarca si-au sarbatorit Aniversarea de 75 ani in 8 decembrie 2012. Au fost alaturi de ele Mihaela Noditi din partea Uniunii SI Romania, Raluca Voda, Agneta Balazs din partea Clubului SI Timisoara si doua noi membre a clubului din Bucuresti. La sedinta festiva Mihaela Noditi a prezentat Uniunea SI din Romania precum si realizarile uniunii noastre. Ne-am simtit minunat alaturi de surorile soroptimiste venite de pretutindeni, am legat noi prietenii si ne-am intors cu amintiri de neuitat.


La ceas aniversar

In luna august 2012 Clubul Soroptimist Targoviste a sarbatorit un deceniu de activitate.

Aniv. 10 ani Targoviste 2012

“Nu stiu cand au trecut 10 ani “au gandit cele mai multe dintre noi. Privind in urma credem ca am influentat in bine viata mai multor oameni si acest lucru ne bucura.

Au fost 10 ani frumosi cu satisfactii si cu bucurii.

Proiectele noastre vizeaza drepturile omului si conditia femeii, dezvoltare economica si sociala, sanatate, mediu inconjurator, educatie si cultura.

Pentru realizarea proiectelor am fost sustinute de oameni inimosi , reprezentanti ai institutiilor locale, care ne-au ajutat sa punem in valoare principiile Soroptimismului International.

Alaturi de noi la aceasta sarbatoare s-au aflat nasele nostre de la Clubul din Slatina,precum si reprezentante ale celorlalte cluburi din tara :Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj, Craiova, Timisoara. S-au spus cuvinte frumoase care au vibrat in inimile tuturor si noua ne-au dat puterea de a merge mai departe.

Nu am fost uitate nici de reprezentantele Soroptimismului international. Au participat la aniversare Ellen Hansen presedinta Uniunii Daneze, reprezentante ale mai multor cluburi din Danemarca, din Neath -Tara Galilor, cu care avem o legatura de prietenie. Ne-am bucurat si de prezenta reprezentantelor din Franta si Turcia.

Ganduri frumoase la adresa activitatii clubului au fost rostite si de catre primarul orasului, D-nul Gabriel Boriga care a spus ”daca mai multe persoane ar munci si ar fi implicate in activitatea de voluntariat a orasului ca si Clubul Soroptimist din Targoviste, am trai intr-o lume mai buna”.

Sansa de a fi soroptimista este, poate, o misiune, o datorie, este o oportunitate de exprimare, de a schimba idei si experiente profesionale, este sansa in care inveti cel mai bine ca « Prietenia este singurul lucru care se poate imparti la infinit »


Workshop Soroptimist Internațional la Timişoara
Uniunea Soroptimist Internațional din Romania a organizat în zilele de 25 si 26 noiembrie 2011, la Hotel Strelitia din Timişoara workshopul “Organizația Soroptimist Internațional –valori universale şi tendințe de viitor”.
Lectorii prezenți, doamna Hjiordis Hansen, presedinta Uniunii Soroptimist Internațional Danemarca si doamna Roxana Maier de la Clubul Soroptimist Internațional din Arad s-au adresat membrelor acestei organizații neguvernamentale care prin proiecte sociale promovează şi susțin voluntariatul în Romania.

Aniversarea a 15 ani de existența a cluburilor Soroptimist Internațional Cluj-Napoca si Timişoara
In mai 2011 două dintre cluburile Uniunii Soroptimist Internațional din România au sărbătorit 15 ani de la înființare. La şedințele şi mesele festive Organizate la Timişoara şi,respectiv, la Cluj-Napoca au luat parte multe dintre surorile soroptimiste atât din țara, cât şi din Danemarca, Olanda, Grecia şi Franța. Cititi impresiile Dianei Pop, membra clubului SI Timişoara (pdf)...


Stoparea sexismului...


Consiliul Europei adoptă primul instrument juridic pentru a stopa sexismul!
Acesta este primul la nivel international!


CLICK-Spre pagina site-ului

Tânără şi îndrăzneață
Votează pentru viitorul tău!


Tu hotărăşti viitorul Europei!
Tu îti hotărăsti propriul viitor!
Cum?
Votând!

Duminică 26 mai este ziua în care au loc în România alegerile pentru Parlamentul European! Demersul Uniunii Soroptimist International (SI) din România – USIR se alătură celui al altor Uniuni şi Cluburi, reprezentând o inițiativă a Federaţiei Europene a Soroptimist International pentru alegerile europene din anul 2019. Inspirat de proiectul Uniunii SI din Polonia, proiectul acesta foloseşte in comunicare acelaşi poster ca fundal şi adaugă un îndemn la vot în limba oficială a ţării. In memoria celor care au luptat, de multe ori cu jerfe de sânge şi sacrificii de carieră pentru ca femeile să poată vota.


Dacă este pentru prima dată când poți vota, nu risipi această şansă!
Dacă nu este pentru prima dată cand poți vota,
nu risipi această şansă!
Votează duminică 26 mai 2019!


Vizita Yvonnei Simpson
Immediate Past President - Soroptimist International

In perioada 14 - 21 august 2017, soroptimistele din România au primit vizita Yvonnei Simpson Immediate Past President - Soroptimist International

Vizita a început la Cluj Napoca unde membrele clubului SI au împartaşit din experiențele şi proiectele lor. Yvonne a fost însoțita de soroptimiste la Salina din Turda şi în turul oraşului.

In 16 august vizita a continuat la Braşov unde Clubul SI a organizat o excursie la Castelul Bran şi Poiana Braşov. In întâlnirile informale membrele clubului şi-au prezentat proiectele lor.

In drum spre Bucureşti (19 august) Yvonne a vizitat şi Castelul Peleş. Clubul SI din Bucureşti a însoțit-o pe Yvonne la Muzeul satului, Casa poporului şi Centrul Vechi.

Scurta întâlnire cu preşedinta Soroptimist International ( mandatul 2015- 2017) a fost un prilej de schimb de experiențe şi o dovada a spiritului soroptimst de buna- înțelegere şi prietenie.


Vizita Yvonnei Simpson 2017Intâlnirea delegatelor
Slatina - mai 2016

Activitatea a debutat cu primirea delegatelor de la Braşov, Târgovişte, Cluj, pe data de 13 Mai a.c., şi după un program de relaxare, am luat cina festivă într-un restaurant cu specific oltenesc.
Ziua următoare am primit celelalte delegate din țară.


Programul “Adunării Delegatelor” a început cu primirea delegatelor, şi s-a desfăşurat la Biblioteca Județeană “Ion Minulescu” din Slatina începând cu ora 9:30.

Intalnirea Delegatelor 2015

Adunarea a fost prezidată de Preşedinta Uniunii Române, Victoria Ciucu.
După cuvântul de deschidere şi după ceremonialul de aprindere a lumânărilor, Preşedinta ne-a prezentat Raportul Uniunii pe 2015/2016.
S-a prezentat Raportul financiar al Trezorierului, după care fiecare preşedintă de club a prezentat proiectele desfăşurate şi în curs de desfăşurare.
Au fost luări de cuvânt - Rodica Măciuca de la Braşov a facut o prezentare în powerpoint privind concluziile de la trainingul desfăşurat la nivel de cluburi.
S-au făcut propuneri de proiecte la nivelul Uniunii Române, cum ar fi:
“Specializare medici şi asistente în lactație umană”;
“Educația minorelor privind prevenirea sarcinilor”.

In partea a doua, a avut loc prezentarea candidatelor pentru posturile vacante la nivel de bordul Uniunii SI din România, CV-uri.
Apoi a avut loc votarea propriu-zisă, numărarea voturilor şi validarea rezultatelor. Ne-am despărțit după un program de relaxare şi vizită în oraş.


INTALNIREA ANUALA A GUVERNATOARELOR
BUDAPESTA - IULIE 2012

Anul acesta Intalnirea Guvernatoarelor din Federatia SI Europa a avut loc in minunata capitala a Ungariei, Budapesta. Din partea Uniunii SI Romania au participat cele doua guvernatoare, Elena Savu si Tatiana Dinulescu, dar a fost prezenta si Rodica Maciuca, in calitate de membra a Comisiei de Burse a Federatiei Europene.

Lucrarile sedintei au fost dense si deosebit de interesante. S-au discutat aspecte privind viata si activitatea noastra de soroptimiste in serviciul comunitatii in care traim: s-au aprobat burse, fonduri pentru proiecte( din Action Fund), modificari la Statut, s-au prezentat rapoarte de activitate.

Un foarte important moment al sedintei a fost acordarea de premii. Uniunea SI Romana a primit premiul pentru extensie, pentru cea mai mare marire a numarului de membre in anul soroptimist 2010-2011. Intalnirea Guvernatoarelor 2012
Aceasta datorita infiintarii Clubului SI Arad, caruia ii uram viata lunga si plina de impliniri.

Un premiu cel putin la fel de important a fost cel acordat Clubului SI Slatina, care a obtinut un “Best Practice Award” pentru proiectul “ Parteneriat in sistemul educational after school Rudari ”, incadrat la Programme Focus Objective 8. Felicitari membrelor clubului Slatina! Din pacate, incepand cu acest an, din cauza crizei globale, premiul nu a mai fost insotit si de o suma de bani.

In cadrul Intalnirii Guvernatoarelor a fost lansata si invitatia catre toate membrele din Federatia Europeana de a participa, in perioada 12-14 iulie, la Congresul SI care va avea loc la Berlin. Actele de inregistrare se pot gasi pe site-ul Federatiei. Tema congresului este : “ Soroptimists go for water and food ”.


GM2011

Organizat anual de S.I./E (Federația Europeană), întâlnirea anuală a guvernatoarelor - 2011 (GOVERNORS‘ MEETING) a avut loc anul acesta in zilele de 28 si 29 mai in orăselul Santa Flavia de lângă Palermo.

La această acțiune a Federației Europene au luat parte 53 de guvernatoare cu drept de vot care au reprezentat Uniunile SI/E, 18 presedinte de Uniuni şi 23 de preşedinte de Cluburi single (fără drept de vot).

Au fost deasemenea prezente, ca invitate de onoare, Hanne Jensbo, preşedinta Soroptimist Internațional, Liz Morgan-Lewis, preşedinta SI/Marea Britanie si Irlanda, Sharon Fischer, preşedinta SI/America, Heidrun Konrad, SI/E Past President (2003-2005), Monique Riviere SI/E Past President (2005-2007) şi Marie-Jeanne Bosia-Berberat, preşedinta SI/E (1987-1989) şi SI Past President (1993-1995).

A participat Kathy Kaaf, President Elect 2011-2013.

Lucrările au fost prezidate de Eliane Lagasse, preşedinta în funcție (2009-2011) a SI/E.

Din partea Uniunii S.I. din România au participat cele doua guvernatoare: Monica Scridon (Cluj) şi Elena Savu (Bucuresti) precum şi preşedinta Uniunii, Mihaela Nodiți.

GM2011
Agenda Intâlnirii Guvernatoarelor a cuprins :
a) Aprobarea prin vot de către guvernatoare a rapoartelor de activitate prezentate de membrele din board-ul Federațtiei, preşedintele de Comisii şi reprezentantele SI/E la Națiunile Unite (U.N.), OSCE, EWL (European Women Lobby).
b) Alegerea Board-ului SI/E pentru perioada 2011-2013
c) Discutarea şi luarea unei decizii asupra unor propuneri importante pentru activitatea curentă şi viitoare a Federației Europene
d) Decernarea premiilor pentru cele mai bune proiecte ( The Best Practice Awards 2011)
e) Premiul pentru Pace - Peace Prize 2011 - a fost acordat unei doamne din Olanda pentru activitate deosebită în slujba drepturilor omului şi a participării la soluționarea conflictelor de război din Gaza.
f) Seminar de pregătire (Training Seminar) ținut de Liz Morgan-Lewis, preşedinta SI/GB&I.
g) Diverse
Cititi raportul (pdf)...

EVENIMENTE ALE CLUBULUI ARADEAN

“Ajutam aproapele, acceptam diferentele!”

ajutam

Vacanta lui 2011 am demarat actiuni impreuna cu asociatia Integra din Arad , asociatie a persoanelor cu dizabilitati mentale. Am vizitat centrul deciteva ori un grup de soroptimiste .Am inceput sa participam la terapiile lor de grup , terapii ocupationale .Am achizitionat materiale si am confectionat impreuna obiecte cu care asociatia Integra a participat la tirguri, au valorificat lucrarile si si-au popularizat actiunile. Scopul colaborarii a fost ca noi sa cunoastem dificultatile cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati si sa incercam sa-i acceptam.Actiunile s-au finalizat cu un bal de caritate desfasurat in 26.11.2011, eveniment cu invitati din tara si strainatate , eveniment la care a participat si un invitat de seama presedinta Uniunii Soroptimist International din Danemarca Hjiordis Hansen, si nasa clubului aradean Mihaela Noditi care este aproape de club la toate marile sau micile evenimente


Presa locala a remarcat evenimentul

Balul de caritate al CLUBULUI Soroptimist International Arad si Asociatiei INTEGRA Arad - Asociatia persoanelor cu dizabilitati mintale, “Ajutam aproapele, acceptam diferentele!”

Clubul Soroptimist International Arad si Asociatia Integra au organizat aseara, 26 noiembrie, orele 19, un bal de caritate. Evenimentul a avut loc în incinta Hotelului Continental.

Cu aceasta ocazie cele doua asociatii au pregatit un program variat (cocktail, cina de gala, speechuri, licitatie cu strigare si fara strigare, tombola, dans.), o tombola atractiva si cu o licitatie de obiecte de arta confectionate manual de catre beneficiarii celor doua organizatii. La finele evenimentului ambele asociatii pot afirma: “împreuna cu dumeavoastra participantii, am reusit sa deschidem un zâmbet pe fata a 7 perechi formate din copil si parinti. Zâmbetele si bucuria lor sunt rasplata dumneavoastra pentru participarea la bal si contributia la atingerea scopului propus“.

Scopul balului de caritate a fost strângerea de fonduri pentru ajutorarea persoanelor aflate în nevoi.

A fost o actiune de la suflet la suflet, apreciem asemenea actiuni si vrem pe aceasta cale sa multumim aradenilor care au fost prezenti la Balul de Caritate si pentru sufletul lor mare....Pentru ca viata pe pamânt este una prea scurta, iar binefacerile sunt un mod de a trai frumos!

autor P.R. - Asociatiei INTEGRA ARAD Mihaela Les


Evenimentul a avut drept scop licitarea unor obiecte si adunarea de fonduri pentru actiunile ulterioare. La eveniment au participat peste o suta de persoane, cluburi prietene Lions 2007 Rotari Cetace, Interact. Programul artistic a fost sustinut de echipe de dansuri,cvartet simfonic.

A GLOBAL VOICE FOR WOMEN
O VOCE PUTERNICA PENTRU FEMEI