Simbol grafic SI. Banner SI.
Proiectele noastre
Prima pagină
Soroptimist Internaţional
Despre noi
Proiecte
Evenimente
Contacte
Cluburile uniunii
Clubul SI Arad
Clubul SI Braşov
Clubul SI Bucureşti
Clubul SI Cluj-Napoca
Clubul SI Craiova
Clubul SI Slatina
Clubul SI Târgovişte
Clubul SI Timişoara

16 ZILE DE ACTIVISM
IMPOTRIVA VIOLENTEI SI TRAFICULUI DE PERSOANECluburile Soroptimiste din Cluj, Craiova, Slatina şi Timişoara au realizat acțiuni de conştientizare asupra pericolelor şi urmărilor acțiunilor violente asupra femeilor.

Aceste activități au avut un trecut dincolo de aspectele teoretice, abstracte ale problemei şi au abordat chestiuni concrete legate de viața cotidiană.

STOP Violenta La Cluj s-a desfăşurat în perioada 2-5 decembrie proiectul “Un cuvânt... O palmă...o lacrimă...”, beneficiarii fiind elevii Liceului Tehnologic Special Samus. Scopul proiectului a fost conştientizarea de catre elevi a consecințelor pe care violența, indiferent de formele ei de manifestare, le are asupra stării lor fizice şi psihice. Au fost realizate dezbateri cu elevii şi cadrele didactice, au fost prezentate cazuri reale şi filme educative, au fost realizate jocuri de rol. Au fost distribuite 316 pliante care conțin recomăndari pentru evitarea oricărei forme de violență. STOP ViolentaSTOP Violenta La Slatina a fost realizată o expoziție de desene ale copiilor pe tema anti-violenței şi a fost organizată o întâlnire la care au participat copii, părinți, psihologi. In cadrul întâlnirii au fost prezentate şi dezbătute aspecte specifice violenței față de copii. A fost prezentată o scenetă realizată de un grup de elevi sub coordonarea unei membre a Clubului.

A fost prezentat mesajul Soroptimist al Clubului privind necesitatea implicării fiecăruia dintre noi în a observa, identifica şi ajuta victimele violenței, persoane adesea neobservate/ignorate de noi.In cadrul proiectului “Violența, trafic de ființe umane - STOP !”, s-au desfaşurat întâlniri cu elevii la Scoala cu clasele I-VIII nr. 27 din Timişoara.

STOP Violenta

Au fost prezentate informații legate de formele de violență, trafic de persoane, de legislația română legată de aceste două “coşmaruri” ale vremurilor noastre, a fost prezentat un film realizat după cazuri reale de trafic ( prostituție, muncă ilegală în străinătate, cerşetorie) şi au fost discutate aspecte legate de modul în care copiii trebuie să evite să devină victime ale traficanților.
  Proiectele permanente ale Uniunii Soroptimist Internațional din România
  şi ale Cluburilor membre
 • Proiect antitrafic uman
 • Proiect educational pentru elevi
 • Proiecte pentru ajutorarea varstnicilor, nevazatorilor
 • Proiect Water-project
 • Proiect caritabile de strangere de fonduri
 • Proiect de Dezvoltare Friendship-link
 • Proiect de extensie a cluburilor

Clubul Soroptimist Internațional Cluj - Napoca
Principalele Proiecte si Actiuni recente

STOPHumanTraffickingCluj

- Schimbul de experienta: la nivel european, realizat prin vizita la Cluj a 9 Soroptimiste ale Clubului din Lauterbach-Vogelsberg, Germania (26-29 aprilie 2012);

- Acordarea unei Burse de studii in cadrul proiectului “Prin noi catre nevoi” pentru o eleva de liceu cu posibilitati materiale precare, din comuna Chinteni (pe durata anulul scolar 2012-2013);

- Proiectul “Optiunea noastra: FARA VIOLENTA” realizat la Centru Scolar pentru Educatie Incluziva (martie-iunie 2012);

- Continuarea Proiectului “STOP Traficului de Fiinte Umane!” in oct.2012;

- Continuarea Proiectului “Soroptimiste impotriva Violentei” in nov-dec.2012;

- Campania impotriva violentei nov. - dec.2012 cu sloganul “Cheia e la tine!” care a inclus si Concursul de jurnalism - clip documentar cu tema “Eu bat violenta”, lansat pentru elevii din judetul Cluj;

- Constituirea unui Parteneriat pentru promovarea valorilor pe directia dezvoltarii durabile - impreuna cu Liceul Tehnologic de Protectia Mediului (oct.2012);

- Sprijin material acordat familiilor afectate de abuzuri prin Trafic de Fiinte Umane si Violenta domestica (2012);

- Actiuni de binefacere specifice sarbatorilor de iarna, la sfarsit de an 2012 - prezente permanent in cadrul Clubului nostru -, au inclus in dec.2012:
prezenta noastra “Langa bunicii singuri” din Azilul de batrani “Centrul de Protectie si Asistenta” Cluj-Napoca si
si proiectul “Pentru un zambet de copil” in cadrul caruia am fost la Asezamantul Maicii Domnului din cadrul Fundatiei crestin-ortodoxe CHRISTIANA

- Programul “Impreuna” cuprinde intalnirile dintre noi, Soroptimistele - curente-lunare sau speciale, la Cluj sau in alte Cluburi S.I., participarea la evenimente Soroptimiste, impreuna cu celelalte Cluburi, in cadrul Uniunii S.I.;

- Integrarea in comunitate prin Programul “Clubul S.I. si comunitatea” realizat prin actiunile noastre vizibile la nivelul comunitatii clujene, colaborarea cu Partenerii consacrati - institutii, organizatii, fundatii, asociatii - la actiuni civice comune, in folosul comunitatii din municipiul Cluj-Napoca si judetul Cluj.

Citeste mai mult despre proiectele noastre...

Clubul Soroptimist Internațional Craiova
Proiecte derulate incepand din anul 2010

STOPHumanTraffickingCraiova

- Stop trafficking

Scopul proiectului este prevenirea traficului de finite umane prin informarea tinerilor despre tehnicile de racolare folosite de traficanti si despre institutiile si organizatiile locale carora se trebuie sa se adreseze la nevoie. Se organizeaza intalniri in scoli si actiuni de prevenire in care sunt implicate elevi si studenti

Observatie: incepand din martie 2012 desfasuram proiectul “Campanie regionala pentru combaterea traficului de finite umane” in colaborare cu Uniunea Daneza, care a aprobat proiectul si il finanteaza impreuna cu Clubul nostru

- Copii singuri (proiect al Club SI Craiova in colaborare cu Clubul SI din Hoorn en Omstreken, Olanda)

Se organizeaza program after-school unui grup de 10 copii de la Scoala 16 din Craiova, ai caror parinti sunt plecati in strainatate sa lucreze. Pranzul se aduce in sistem de catering si este asigurata asistenta pedagogica si psihologica intre orele 12 si 16.

- Prizonieri în lumea inocentei

Proiect de ajutorare a Centrului de Reabilitare a Copiilor si Tinerilor cu Autism Craiova Atât cât ne stă în putință, suntem aproape de mamele ai căror copii nu vor trece niciodată de vârsta copilăriei. Scopul acțiunilor noastre este conştientizarea societății civile asupra problemelor cu care se confruntă familiile în care există persoane cu Tulburări din Spectrul Autist (TSA) şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea Centrului de Reabilitare a Copiilor şi Tinerilor cu Autism Craiova

- Femei Europene (proiect al SI Club, Craiova in colaborare cu SI Club in Herning)

Scopul proiectului este facilitarea accesului la educatie si la cunoasterea valorilor europene a unor femei din diverse medii sociale, cu pregatire si statut social diferit.

- Salveaza o viata ( proiect al SI Club, Craiova in colaborare cu SI Club in Herning, inceput in mai 2011)

Se acorda support financiar unor copii foarte bolnavi, provenind din familii modeste care nu le pot asigura conditiile necesare de medicamentatie si viata.

Citeste mai mult despre proiectele noastre...


25 noiembrie - 10 decembrie 2014

STOP Violenta
STOP ViolentaIn cadrul campaniei “Orange your neighbourhood-End Violence Against Women”, la Craiova au fost realizate banere portocalii cu sloganuri anti-violență, un grup de studenți a realizat fotografii pe care le-a difuzat prin rețelele de socializare împreună cu mesaje contra violenței.

In cadrul Centrului de Reabilitare a Copiilor şi Adulților Autişti “Dr. Innocenzo Fiore” din Craiova a fost intensificată activitatea de consiliere psihologică realizată de membre ale Clubului Soroptimist pentru mamele copiilor ce beneficiază de asistență în acest centru. A fost organizată o întâlnire în care ele au povestit o parte din experiențele lor recente legate de reacția violentă a unor persoane din familie şi din afara familiei față de ele şi față de copiii lor. In funcție de gravitatea celor întâmplate au fost gândite împreună măsuri concrete de rezolvare/atenuare a problemelor. Aceste măsuri nu vor avea poate efect imediat, dar cel mai important lucru a fost solidaritatea creată între soroptimiste şi mamele în suferință.


Tot in cadrul campaniei “Orange your neighbourhood-End Violence Against Women”, la Timisoara

STOP Violenta

grupuri de elevi voluntari de la Scoala Gimnazială nr 30 au purtat haine portocalii mai multe zile şi au explicat colegilor care este semnificația acestui gest.

STOP Violenta

STOP Violenta
Ei au creat postere anti-violență pe hârtie portocalie şi le-au afişat în holul şcolii pentru a informa pe ceilalți elevi şi a-i determina să ia atitudine împotriva violenței.

In cadrul întâlnirilor din această perioadă au fost dezbătute aspecte legate de violența în scoală şi de necesitatea implicării active pentru prevenirea şi izolarea actelor de violență.

Clubul Soroptimist Internațional Arad

Proiectul “Cu bunicii la concert ...”

Cu bunicii la concert

Sarbatorile de iarna ne apropie mai mult de familie, de parinti, de copii este o sarbatoare a Nasterii Domnului, ne inunda emotia, lasam la o parte grijile cotidiene si trancedem intr-o lume a visarii, uitam pentru citeva zile de agitatie si de suparari, ne idrepatam atentia si asupra celor care au mai putin decit noi asupra “bunicilor” de la centrul de virnici din Arad.De citiva ani un grup de doamne printre care as aminti si de colega noastra d-na Bran Renata Liliana, medicmanager al Scolii Posliceale sanitare din Arad, organizam evenimente in prag de sarbatori pentru locatarii centrului de virnici.Manifestarea din iarna lui 2011 nu a ffost un caz izolat ea are precedent in vernile trecute asa ca actiunile noastre ale cadrelor didactice din Arad sunt mai vechi acum insa sunt sub stindardul miscarii de femei SI.Un grup de prietene viitoare soroptimiste am condus la Filarmonioca de Stat din Arad locatari ai centrului de virnici si i-am tratat ca pe bunicii nostri.Seara a fost ca de basm ,muzica si poezie spectacol sustinut de un actor cunoscut din Arad, la lumina luminarilor, in acompaniamentul unui pian iar care la terminarea momentului poetic actorul, protagobnistul serii de poezie a servit virnicii cu dulciuri.Dupa spectacol am continuat intilnirea la o cofetarie unde bunicii au servit dulciuri diverse si unde am depanat amintiri iar colegele noastre phiholoage s-au ocupat de admosfera si de momentele de socializare necesare virnicilor din centrele de institutionalizate.

Proiectul “TERAPIA PRIN TEATRU”

TERAPIA PRIN TEATRU

Stresul ne solicita si ne schimba comportamentul. Pentru a ne relaxa si defula toate angoasele cotidiene exista o solutie: ARTA! Art-terapia reprezinta folosirea terapeutica a creatiei artistice pentru îmbunatatirea starii emotionale a persoanelor care au diferite dificultati de viata sau a celor care îsi doresc dezvoltarea personala. De asemenea ajuta fiecare persoana sa se înteleaga pe sine, sa se elibereze de anxietatile acumulate, de tensiuni si sa faciliteze comunicarea si relationarea. Ideea de baza în art-terapie este aceea ca procesul creativ ajuta oamenii în dezvoltarea abilitatilor personale si interpersonale (comunicare, relationare, inteligenta emotionala), în cresterea stimei de sine si a autoconstientizarii, în gestionarea comportamentului si reducerea stresului, în dezvoltarea capacitatilor cognitive prin stimularea atentiei, imaginatiei si a gândirii. în acest context clubul nostru a întreprins o activitate in 17 martie 2012, care i-a avut în vizor pe batrânii de care ne ocupam de ceva timp si le-am oferit o seara de teatru vizionând piesa “A douasprezecea noapte” de W. Shakespeare, piese jucata pe scena Teatrului Clasic Ion Slavici Arad. Alaturi de noi au fost si parintii nostri pe care cu drag i-am invitat la teatru.

Autor Mona Danci

Principalele Proiecte
ale Clubului Soroptimist Internațional Timişoara Cocons 2012

- Proiectul “Educatia copiilor-victime ale traficului de fiinte umane” - realizat in colaborare cu Asociatia Generatie Tanara si cu sprijinul Uniunii SI Danemarca.

Grupurile tinta ale proiectului au fost copii netransportabili, si copii provenind din familii defavorizate, cu o situatie materiala slaba si unii cu probleme mari de sanatate.

- Proiectul “Educatia tinerilor-victime ale traficului de fiinte umane” - realizat in colaborare cu Asociatia Generatie Tanara si cu sprijin financiar de la Clubul Hassleholm, Suedia

- Proiectul “COCONS” - Pentru prima data in Timisoara!

cu sprijinul prietenelor soroptimiste de la Clubul SI Val D'Arve Cluses, Clubul Soroptimist International Timişoara a donat 14 cocons pentru îngrijirea nou născuților prematuri de la Clinica de obstetrică ginecologie Bega.

- Proiectul “Step-Mici intreprinzatori” - realizat in colaborare cu Liceul Teoretic Iris Timisoara cu sprijin Grupului Danezo-Roman - Regiunea 2 Danemarca.

- Proiectul “Vine Craciunul si pentru voi, copii” - realizat impreuna cu Sc. cu cls. I-VIII nr. 30 Timisoara si a ajutat 40 de copii cu situatie dificila si a fost sponsorizat de SC Elster Timisoara.

- Proiectul “O sansa pentru viitorul ei” - sustine o victima a traficului de fiinte umane inregistrata la Asociatia Generatie Tanara pentru a-si continua educatia.Proiectul este sponsorizat de Clubul infratit cu noi Zwolle,Olanda.

- Proiectul “Pastele pentru toti copiii” martie-apr.2012, in colaborare cu Sc. cu cls. I-VIII nr. 30 Timisoara si sponsorizat de Grupul Danezo-Roman, Regiunea 2 Danemarca, ajuta 40 copii cu situatie materiala slaba sau cu probleme mari de sanatate.

Citeste mai mult despre proiectele noastre...

A GLOBAL VOICE FOR WOMEN
O VOCE PUTERNICA PENTRU FEMEI