Simbol grafic SI. Banner SI.
Proiectele noastre - Clubul Soroptimist Internațional Cluj - Napoca
Prima pagină
Soroptimist Internaţional
Despre noi
Proiecte
Evenimente
Contacte
Cluburile uniunii
Clubul SI Arad
Clubul SI Braşov
Clubul SI Bucureşti
Clubul SI Cluj-Napoca
Clubul SI Craiova
Clubul SI Slatina
Clubul SI Târgovişte
Clubul SI Timişoara

Vizita-schimb de experienta a reprezentantelor Clubului S.I. Cluj-Napoca la Clubul S.I. Lauterbach-Vogelsberg, Germania 2015.

Prietenia dintre Cluburi a fost oficializata in 2016 prin FriendshipLink in cadrul SI/E (parafata la Aniversarea de 20 de ani a Clubului S.I. Cluj-Napoca).

Lauterbach


2014 - Intilnire de lucru cu reprezentantele organizatiei de specialitate REDEN INTERNATIONAL Danemarca

cu participarea partenerilor din campaniile impotriva Traficului de Fiinte Umane in judetul Cluj. Vizita in Clubul S.I. Cluj-Napoca

Reden


Reden




La Liceul Tehnologic Special SAMUS Cluj-Napoca, educatie impotriva violentei si traficului de fiinte umane.

Proiectul “Un cuvant… o palma … o lacrima…” se desfasoara in continuare…

Samus


Samus



Proiectul “STOP Traficului de Fiinte Umane”

este parte din Proiectul la nivelul Uniunii S.I. din Romania si se dezvolta anual: 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012.

2009 - Proiectul a fost nominalizat pentru Concursul la nivel de Federatie Europeana S.I. si a primit Premiul I la categoria respectiva, in cadrul Concursului The Best Practice Awards - Governors' Meeting SI/E 2010, Belgia.

Traficul de fiinte umane

2012 - Proiectul a continuat cu bine - pentru Bine! - si in acest an. Am participat, alaturi de partenerii nostri (institutii si organizatii din comunitatea clujeana), la Campania organizata cu ocazia Zilei Europene impotriva Traficului de Persoane, 18 Octombrie 2012.

Principalele momente la care au participat Voluntare Soroptimiste:

-Actiunea publica “Ia-ti 4 minute si incepe lupta impotriva traficului de persoane”

-Masa Rotunda cu tema “Traficul de persoane - prevenire, combatere, protectia victimelor la nivelul judetului Cluj”.

Clubul S.I. Cluj-Napoca a fost promovat si prin interviurile acordate in media.

Proiectul “Soroptimiste impotriva Violentei”

Fara Violenta

se dezvolta anual 2009 - 2012 prin Campanii organizate impreuna cu partenerii nostri - organizatii si institutii din comunitatea clujeana - si prin sprijin acordat persoanelor si familiilor cu probleme incadrate la abuz prin violenta si trafic de persoane.

Clubul nostru a fost reprezentat, prin coordonatorul Proiectului, in Grupul de Initiativa pentru Imbunatatirea legislatiei in domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie - a carui activitate a avut un prim rezultat prin modificarea legislatiei in acest domeniu.

Toate Rapoartele anuale se gasesc in arhiva Uniunii S.I. din Romania.

Coordonator Proiecte,

Monica Scridon

Proiectul “Optiunea noastra: FARA VIOLENTA”

STEP2012Tm

s-a desfasurat in anul 2012, in parteneriat cu Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Cluj-Napoca, avand ca scop prevenirea si combaterea violentei in mediu scolar si familial, prin activitati adresate atat elevilor cat si parintilor/tutorilor.
Citeste mai mult despre proiectul nostru (pdf)...

Fara violenta

Campania impotriva violentei

Imp.violentei

derulat in perioada nov.- dec.2012 cu sloganul “Cheia e la tine!” campania a inclus si Concursul de jurnalism - clip documentar cu tema “Eu bat violenta”, lansat pentru elevii din judetul Cluj.

Premierea lucrarilor a fost sponsorizata de noi, Clubul S.I. Cluj-Napoca:

Imp.violentei


Premiul I - Liceul Teoretic Reformat Cluj-Napoca,

Premiul II si Premiul III - Liceul Teoretic “Pavel Dan” Campia Turzii, jud. Cluj

- au fost inmanate, impreuna cu Diplomele, d-nelor prof. indrumatoare.


Actiunea se incadreaza in Programul nostru “O mana oferita vietii” care consta in actiuni ale Proiectelor “Soroptimiste impotriva Violentei” si “STOP Traficului de Fiinte Umane!” dezvoltate anual, inca din 2009 - constientizare, prevenire, ajutor si sprijin material acordat persoanelor traficate si violentate.

Imp.violentei


Actiunile de caritate “Langa bunicii singuri”,

bunicii singuri


prezente permanent in cadrul Clubului nostru, au inclus in dec.2012, prezenta noastra “Langa bunicii singuri” din Azilul de batrani “Centrul de Protectie si Asistenta” Cluj-Napoca, carora le-am colindat in 5 dec.2012 cu 12 elevi de la Liceul Teologic Greco-Catolic “Inocentiu Micu” Cluj-Napoca si le-am oferit daruri de Sf. Nicolae (portocale si bomboane pentru 110 persoane asistate). bunicii singuri


Intalnire de nivel mondial

intalnire la nivel mondial


- Intalnire de nivel mondial Intalnirea cu o colega-prietena Soroptimista din Los Angeles, SUA s-a constituit intr-un foarte interesant schimb de experienta - in 22 mai 2013. Dr. Nina Smart ne-a prezentat atat activitatea Clubului S.I. Downey, SUA din care face parte cat si cea a organizatiei SWF International pe care o conduce, avand ca principal obiectiv eradicarea mutilarii tinerelor fete si a femeilor - FGM in Sierra Leone si alte tari africane. Noi i-am impartasit din experienta Soroptimista in cei 17 ani de existenta a Clubului nostru. Reusita actiunii, la care au participat toate Soroptimistele active din Cluj-Napoca, a condus la decizia comuna de colaborare in viitor. Am ramas in contact pentru realizarea unui Friendship Link intre Clubul S.I. Downey, SUA si Clubul S.I. Cluj-Napoca, Romania.


Parteneriat pentru promovarea valorilor pe directia dezvoltarii durabile

-Participarea in calitate de co-organizator la Festivalul - Concurs regional “Punti spre ECO-CREATIVITATE”, impreuna cu partenerul Liceul Tehnologic de Protectia Mediului Cluj-Napoca - 2 aprilie 2013. FOTO Creativitate FOTO Creativitate


Educatie si caritate in egala masura

-Am sponsorizat Liceul Greco-Catolic “Inocentiu Micu” cu ocazia Aniversarii a 20 de ani de la reinfiintare -din 14 mai 2013. Educatie si caritate in egala masura. FOTO AnivLiceu

“Clubul S.I. si comunitatea“

este Programul realizat prin actiunile noastre vizibile la nivelul comunitatii clujene, comunitatea


comunitatea

Colaborarea cu Partenerii nostri consacrati

- institutii, organizatii, fundatii, asociatii - la actiuni civice comune, in folosul comunitatii din municipiul Cluj-Napoca si judetul Cluj. comunitatea

Concert European de colinde.

Spectacol de caritate in colaborare cu Biblioteca Judeteana “Octavian Goga” Cluj si Corul “Voci transilvane”. Clubul S.I. atrage spectatori si fonduri prin tombola devenita traditionala.

concert


Seminar de Training - Club S.I. Cluj-Napoca 2016
Training
Training
Training
Training

“Pentru un zambet de copil”

Copiii strazii…
- De Ziua Internationala a copiilor strazii am participat la activitati educative pe strada, in orasul Turda, alaturi de Centrul Ratiu pentru Democratie CRD Turda, Cluj si Hope Foundation din Irlanda - cu tema “I'm not for sale! I 'm free and I have right!” - 12 aprilie 2013.

Copiii strazii…
- Tot la initiativa CRD, in cadrul Programului “Nu e de vanzare - Alege pentru binele tau”, am contribuit, alaturi de parteneri si colaboratori, la adunarea de fonduri pentru victimele traficului de persoane, in sprijinul actiunilor de alfabetizare - 7 iunie 2013.

Daruind...

Centrul de Servicii Sociale Acoperamantul Maicii Domnului

- Aniversarea de 10 ani, 2015 - Clubul S.I. contribuie cu sustinere permanenta, sprijin financiar si... uneori, prajituri.

CSS AMD CSS AMD




am fost - in anul 2012 - la Acoperamantul Maicii Domnului din cadrul Fundatiei crestin-ortodoxe CHRISTIANA cu daruri (jucarii si imbracaminte) de la “Mos Craciun” pentru 30 de copii si mamele lor nevoiase.

zambet copil


FOTO CHRISTIANA… - Am revenit de Ziua Portilor Deschise - 12 iunie 2013 - cu sprijin pentru copiii de la Acoperamantul Maicii Domnului, din cadrul Fundatiei crestin-ortodoxe CHRISTIANA, Centrul de Servicii Sociale cu care avem un Protocol de colaborare. FOTO CHRISTIANA…


Din nou la
Asezamantul de binefacere crestin-ortodox al Manastirii “Dumbrava”

cu ajutoare pentru copii, mame, batrani nevoiasi (chiar carti pentru o biblioteca).

DUMBRAVA1… DUMBRAVA2… DUMBRAVA3…


- Am participat la Intalnirea si Marsul din cadrul proiectului “O singura voce pentru Dizabilitate” organizat de catre asociatiile AUTISM Transilvania si “Voci neauzite” in comuna Floresti, Cluj - 21 martie 2013. FOTO Dizabilitate FOTO Dizabilitate

Programul “Impreuna”

impreuna

cuprinde Intalnirile dintre noi, Soroptimistele - curente - lunare sau speciale, la Cluj sau in alte Cluburi S.I.

Recente au fost:

impreuna impreuna


- Participarea la Alegerea Comitetului Director Uniunea S.I. Romania, Brasov, martie 2012;



- Vizita a 9 Soroptimiste din Germania, cu impartasirea experientei noastre Clubului din Lauterbach-Vogelsberg, apr.2012;


- Aniversarea Clubului S.I. Targoviste, aug.2012;

impreuna





- Participarea unei invitate speciale - actrita la Teatrul National Cluj-Napoca, la Intalnirea noastra de inceput de an Soroptimist, in oct.2012;


- Intalnirile speciale din dec. 2012 si ian. 2013, cu ocazia raspantiei dintre ani;


- Participarea la spectacole, concerte sau expozitii impreuna.








- Schimb de stafeta -

schimb stafeta


dupa alegerea noului Comitet Director al Clubului S.I. Cluj-Napoca - “Impreuna” la Intalnirea din sept. 2012.




Seminarul Regional “Prevenirea Traficului de Persoane”

Participarea la Seminarul Regional “Prevenirea Traficului de Persoane” de nivel national, alaturi de reprezentati ai institutiilor, organizatiilor si asociatiilor partenere la aceasta tema prin dezvoltarea de proiecte - 22-23 aprilie 2013.



“Prin noi catre nevoi”

comunitatea

Imagine cu grupul de Soroptimiste alaturi de:

Madalina, eleva bursiera a Clubului nostru -“Prin noi catre nevoi”-,

D-na Primar a comunei Chinteni,

reprezentanta fundatiei partenere,

reprezentantele scolii din localitate.



A GLOBAL VOICE FOR WOMEN
O VOCE PUTERNICA PENTRU FEMEI